Ett grävarbete vid min vinterstuga

Ett grävarbete vid min vinterstuga

Men tjena, har du hittat hit igen? Vad roligt! Har ni haft en bra helg, för det har jag. Jag har shoppat loss på Gekås Ullared denna helg och man kan säga att bilen var full när jag åkte där ifrån. Ni vet att jag är riktigt duktig på att shoppa när jag väl har börjat. Har jag berättat om den gången när min morfar fick hjälp av Nellis Gräv med grävarbeten i Åre vid hans stuga? Jag tror inte det men det kan jag likaväl berätta nu.

Jo, min morfar och hans fru, som inte är min mormor, har en stuga i Åre som vi brukar åka till när det är vinter och säsong för skidor och snowboard. Jag och mina kusiner har åkt dit varje vinter sedan vi vart barn och det har liksom blivit en rutin. Förra våren fick morfar och även hans stuggranne hjälp med dessa grävarbeten i Åre och det var att de skulle gräva runt stugan eftersom marken har vart riktigt dålig dör och dessutom för att han ville lägga någon form av sten runt om stugan så att det skulle bli lättare att skotta bort snö på vintern. Nellis Gräv utförde dessa grävarbeten i Åre vid morfars stuga men han ville lägga dessa stenplattor själv då han har jobbat med det i hela sitt liv så det gjorde han när han hade tid. Det blev riktigt bra det både morfar och Nellis Gräv gjorde och förra vintern blev det otroligt mycket snö och det gick hur lätt som helst att skotta runt stugan. Det brukar vara svårt att skotta på gräs. Ja, det var väl den historian så jag hoppas att den var lite intressant i alla fall. Nu får ni ha en bra dag så ses vi när vi ses. 


Kommentarer är stängda.